Kardemummaskorpor i juletid

 

Mina saffransskorpor och pepparkakor har tagit slut och vad passar inte då bättre än att göra kardemummaskorpor nu i juletid? Har hittat receptet på recept.nu.  Leila Lindholm har fantastiska recept!







Mormors goda kardemummaskorpor (Leila bakar)

100 gr rumsvarmt smör
1 urskrapad vaniljstång
1 tsk kardemummakärnor
1 dl socker
0,5 dl råsocker
2 ekologiska ägg
100 gr sötmandel
1 bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver


(Källa:Leila Lindholm)


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Stöt kardemumman i en mortel.

3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.

4. Rör ner ett ägg i taget.

5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.

6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0