Skorpor i adventstid
Kände för att baka något juligt som ändå inte är sååå onyttigt så då blev det skorpor med mandel och saffran.
Här kommer receptet!
100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl grovt hackad mandel
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med den grovt hackade sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta sedan ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).