Müslibröd med nyttiga Gojibär






Ingredienser


50 gr jäst
5 dl vatten
1 dl havregryn
0,5 dl torkade gojibär(grovt hackade)
0,5 dl krossade eller hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk salt
6 dl grahamsmjöl
3-6 dl lantvetemjöl


Smula jästen i en degbunke och värm vatten till 37 grader. Lös upp jästen med degspadet och tillsätt de torra ingredienserna, avsluta med vetemjöl tills degen får lagom konsistens. Låt stå och jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen något på mjölat bakbord och dela till två st limpor och låt sedan jäsa 40 minuter till under bakduk på plåt.

Grädda i 30-35 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Vad är Gojibär för något? /Birgitta

2010-01-08 @ 10:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0