Flyttar

Ja, nu flyttar jag igen! Trivdes inte riktigt med blogg.se


Välkomna med till min nya blogg!

http://hannaspieceofcake.blogspot.com

Havstårta

Nu har vi semester och är i stugan vid havet. Svärmor fyller år idag och vad passade bättre att göra än just än sådan tårta?!
Vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, mintchoklad, blåbär och kokosgrädde. Spacklad med grädde, täckt med sp. Dekor i sp

Traktortårta




Vaniljbottnar fyllda med Dumle-fluff och hallonmousse. Spacklad med grädde och täckt med sp/marsipan. Dekoration i sp





Super Mario-tårta

Till Theodor 8 år!







Vaniljbottnar fyllda med grönt Alhgrensbilar-fluff och vaniljgrädde m. chokladbitar. Spacklad med grädde och chokladmarängsmörkräm, täckt m sugarpaste/marsipan. Dekor i sp och marsipan.



Prinsesstårta till Sara

 

Har gjort min andra prinsesstårta, denna gång till Sara som fyllde 7 år!

 

Vaniljbottnar fyllda m rosa Alhgrensbilar-fluff och vaniljgrädde m chokladbitar, spacklad m grädde och marängsmörkräm. Täckt m sugarpaste. Dekor i sp och fp.

 

 

 

 

 



Polistårtor



Vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm med mintchoklad och jordgubbsmousse toppade med färska jordgubbar, spacklad med grädde, fodrad med choklad-marängsmörkräm och täckt med sugarpaste/marsipan. dekor i mp och fp.



Rikards tårta


Felix 2-års tårta





Studentårtor

       

Har bakat mina första student-tårtor. Jag är jättenöjd! Hoppas de smakade riktigt gott!

                                              


                   

          

Födelsedagsfika!



Bakade till min pappas födelsedagsfika igår. Bjöd på denna vetekrans med smak av äpple och mandel, Franska macarons och gräddtårta m jordgubbar!  Oskar bakade även mördegskakor med lingon i form av traktorer, bilar mm.


Ingredienser

1 sats lyxig vetedeg med kardemumma (Leilas)
100
100 g mjukt smör
1
1 dl råsocker
2
2 msk malen kanel
200
200 g mandelmassa
1
2 stort rött äpple
50
50 g mandelspån
1
1 st  ägg till pensling


Gör degen(samma som mina blåbärsbullar) och låt stå att jäsa till dubbel storlek, ca 40-60 min. 

Fyllning:
Rör ihop smör, råsocker, kanel och riven mandelmassa till en krämig smet. Riv sist i äpplena.

Dela degen i två delar och kavla ut var och en till en rektangel ca 0,5 cm tjock. Dela fyllningen på två och bred ut på rektanglarna och rulla sedan i hop till två tighta rullar. Forma till ringar och lägg i smorda springformar. Klipp med en sax sneda snitt ca 5 cm djupa med 1 cm mellanrumm och vik sedan upp snitten åt vartannat håll. Låt jäsa 40 min under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda ca 25 min i varmluft på 175 grader. 200 grader i vanlig ugn.




Ingredienser

Grundrecept mandelkakor
4 4 st ekologiska äggvitor
0.5
0.5 dl strösocker
150
150 g skållad och malen sötmandel
4
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 100 g mjukt smör
1.5
1.5 dl florsocker
1
1 tsk vaniljsocker
1
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg



Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Dela ev upp smeten i skålar och färga in den i olika färger. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.

Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna

Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.





Vaniljbottnar fyllda med geischa-fluff, kokosgrädde och jordgubbsmousse.


Gräddtårta m jordgubbar!


Vaniljbottnar fyllda med geischa-fluff, kokosgrädde och jordgubbsmousse.

Ahlgrensbilar-fluff!



                                                     

                                            Det perfekta att ha mellan tårtbottnarna för dem som gillar bilar!



Ingredienser

3 dl vispgrädde                                                                              
60 g Ahlgrensbilar(jag tar bara en färg+ några vita om det int räcker ur en påse, sen förstärker jag färgen med
lite karamellfärg för extra effekt!)


Mjuka upp bilarna i mikron på låg effekt i 1 minut eller tills de är mjuka och fluffiga.
Värm under tiden vispgrädden och vicka i bilarna. Rör tills bilarna smälter i grädden
och tillsätt ev karamellfärg. Låt stå i kylen till dagen efter. Vispa sedan upp det och
använd som lager i tårtan.

OBS!!  Grädden får INTE koka!

Lycka till!


Star Wars tårta

           

                        

           

Ljusa bottnar fyllda med vaniljgrädde och mörk choklad, och grönt alhgrensbilar fluff. Spacklad med grädde och täckt med marsipan/sugarpaste. Dekoration i mp och fp, kristyr och sockerpärlor.

En skrivartårta till mamma

                       

Mamma ville ha tårta med sig till skolan när hon fyllde år, detta blev resultatet! En skrivar tårta till eleverna på skrivarlinjen..

           

                         




Havre Tekakor

                      


Nu var det dags att baka lite matbröd här hemma igen! Ville få till goda tekakor och provade ett recept med rostade havregryn i. Blev ett luftigt bröd med god smak!


Ingredienser

3 dl havregryn(fiberberikade använde jag)
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk flytande honung
1 l vetemjöl special


Rosta havregrynen i långpanna i 200 grader. Rör om lite då och då. ca 5-10 min. Tills det börjar lukta havre och de får lite färg.

Smula jästen i en degbunke och tillsätt ljummet vatten, salt, honung och havregryn. Blanda sedan i mjölet till lagom konsistens och låt sedan jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Själp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 16 delar, utan att knåda och tryck ut till runda kakor, ca ½ cm tjocka. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Nagga med gaffel innan gräddning. Gräddas ca 12 minuter i 225 grader varmluft.

Om

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0