Årets första semlor!
Nu har jag bakat årets första semlor! Ska avsmakas med familjen efter middagen i kväll... Det ser vi fram emot!
Här kommer receptet!
Ingredienser. (ca 22 st små)
50 gr jäst för söta degar
75 gr smör
3 dl minimjölk
½ dl socker
1 tsk kardemummakärnor
1 ägg
8 dl vetemjöl med fullkorn
1½ dl grahamsmjöl
Fyllning ca 10 st små
1½ dl mandel
1½ dl socker
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Florsocker
Smula jästen i en degbunke och smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader(använd gärna termometer för exact temp. blir bättre jäst då)
Rör ut jästen i degspad tillsätt socker, nystött kardemumma ägg och slutligen mjöl. Ställ att jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Dela i 22 delar(använd gärna digital köksvåg för lika storlek på alla bullar. Mina vägde ca 42 gr styck)
Rulla bullarna och lägg på plåt att jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk.
Fyllningen:
Mal mandeln och tillsätt socker, rör ut i mjölk till lagom konsistens.