Apelsinmarmelad




Fick lust att göra något som känns juligt, så det blev apelsinmarmelad med en touch av julen.


Apelsinmarmelad med kanel

1 kg apelsin ekologiska (ca 5 stycken)
1 lime
2 kanelstänger
5 hela nejlikor
4 dl vatten
1 kg syltsocker

 

Skrubba apelsinerna och limen under ljummet vatten och skala hälften av apelsinerna. Med eller utan skal är en smaksak. Skär sedan apelsin och lime i små, små bitar(de kokas inte söner märkbart) Alt riv skalen på den grova sidan av rivjärnet.

Blanda sedan alla ingredienser i en stor kastrull och rör tills syltsockret har blandats ut ordentligt. Koka upp under omrörning och låt allt koka ordentligt i 15 minuter. Häll därefter upp marmeladen på glasburkar och ställ att svalna innan locken sätts på. Förvaras svalt och mörkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0