Ljust formbröd m surdeg

   






Ingredienser



Surdeg(dagen innan)

25 gr jäst
1½ dl vatten(37 grader)
1½ dl vetemjöl special

Bröddeg

25 gr jäst
5 dl vatten(37 grader)
surdegen
½ dl olivolja
2 tsk flingsalt
3 dl dinkelmjöl
ca 12 dl vetemjöl special


Blanda surdegen som bör stå ett dygn.

Smula jästen i bunke, häll över 37 gradigt vatten och  rör i resten av ingredienserna. Låt jäsa 1 timme och en kvart ca. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i två delar utan att knåda degen. Vik in kanterna och lägg i varsin brödform. Smorda och bröade med sesamfrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i 250 grader i 15 minuter, stäng av värmen och låt stå ytterliggare 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0