Kardemummaskorpor i juletid
Mina saffransskorpor och pepparkakor har tagit slut och vad passar inte då bättre än att göra kardemummaskorpor nu i juletid? Har hittat receptet på recept.nu. Leila Lindholm har fantastiska recept!

Mormors goda kardemummaskorpor (Leila bakar)
100 gr rumsvarmt smör
1 urskrapad vaniljstång
1 tsk kardemummakärnor
1 dl socker
0,5 dl råsocker
2 ekologiska ägg
100 gr sötmandel
1 bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
(Källa:Leila Lindholm)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.
Kommentarer
Trackback