De godaste frukostbröden!

Ja, har hittat ett recept på Martin Johanssons blogg, Pain de Martin, som bara är så gott! Enkla att göra är det också! Man gör degen på kvällen och ställer i kylen för jäsning under natten och bakar ut innan frukost på morgonen.


       Bröddegen

4 dl (400 g) vatten
2 tsk (10 g) jäst
8 dl (480 g) rågsikt
1 ½ tsk (10 g) salt
1 msk (25 g) honung

 Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Du behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. Täck bunken med plast och ställ den i kylen över natten. 


Ta fram degen på morgonen och häll ut den på ett ordentligt mjölat bakbord och dra ut den till ca 10x40 cm. Sedan viker man den på mitten så att den blir 5 x 40 cm. Sätt ugnen på 275 grader och låt den jäsa 30 min under bakduk medan ugnen blir riktigt varm. Förvärm en plåt i ugnen. När man lägger bröden på en het plåt fastnar de inte utan får en gräddad yta direkt.

Dela med degskrapa/osthyvel i 8-10 bitar och lägg på den förvärmda plåten. Pensla med vatten och strö på solroskärnor, linfrö och till sist lite mjöl. Gräddas sedan ungefär 15 min tills de får ordentligt med färg utan att brännas.
 
Perfekta bröd för den mysiga helgfrukosten med familjen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0