Morotskaka
Min son på 4 år ville kolla in Leila bakar idag på datorn, det fick han absolut göra. Han gillar bakning gossen! Det resulterade i både en morotskaka till middagens efterätt och minimuffins att stoppa i frysen till oväntade fikagäster!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1577119/images/2010/morotskaka_73723612.jpg)
Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl olja (rapsolja eller någon annan som inte smakar så mycket)
3 dl morötter, rivna
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Riv morötterna på det grövsta på rivjärnet. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och olja vitt och pösigt. Tillsätt morötterna. Blanda mjöl kanel och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll upp i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter, tills den fått fin brun färg på toppen. Låt kakan kallna i formen, under bakduk.
Glasyr
100 gr philadelphiaost
35gr rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
Vispas ihop med elvisp och bres på kakan när den har kallnat.
Kommentarer
Postat av: Kicki
Allt ser jättegott ut, kul att Oskar gillar att baka.
Postat av: Therese Wendelin
Har precis tagit ut kakan ur ugnen :) Blev sugen på att baka nu på eftermiddagen och kom att tänka på din blogg. Å när jag fick syn på morotskakan så blev jag oerhört sugen. Så den ska vi njuta av ikväll :)
Trackback