Äppelmuffins





Igårkväll var jag på "homeparty" hos mamma. Demonstration av hudvårdsprodukter, jätteskoj! Som grund är det ett recept på äppelmuffins av Leila Lindholm, men som vanligt har jag gjort om det en aning. De blev en klar favorit!




Ingredienser

Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och 200 grader om du vill göra små.

Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

3.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna.

5.  Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0