Mascarponecheesecake

        


Igår hade vi lunchgäster, då bjöd jag på Mascarponecheesecake. Leila Lindholms recept. Hon gjorde den i onsdags i Leila bakar på tv4+. Såååå god.

Ingredienser

4 ägg
1,5 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
200 gr mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 gr digestivekex


Krossa digestivekexen i en plastpåse eller mixer. Dela äggulor och vitor. Vispa gulorna med strösocker och rivet citronskal, rör ner mascarponen. Vispa grädden och rör ner i ostsmeten. Vispa till sist(med ren visp) äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
Varva smet och smulor i en sockerkaksform, börja med smet, avsluta med digestive. Ställ i frysen 3-4 timmar innan servering. Ta fram den och spola utsidan med varmt vatten för att själpa upp den ur formen. Man kan få hjälpa till lite med en kniv i kanterna. Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0